Sinkkonen Consulting Oy:n pitkäaikaisten asiakkaiden kokemuksia:

"Olen käyttänyt Sinkkonen Consulting -yhtiön palveluita jo vuosia, ja yhtiöstämme lähtee työntekijöitä ulkomaankomennukselle joka puolelle maailmaa. Enimmillään lähtijöitä on ollut useita kymmeniä henkilöitä vuodessa. Koen, että Sinkkonen Consulting tarjoaa sellaista palvelua ja osaamista, jota ei ole järkevää pitää talon sisällä vaan on tehokkaampaa ostaa se ulkopuoliselta asiantuntijalta.

Ulkomaankomennukselle lähtijän valmistautuminen muutokseen on todella tärkeää, jotta lähtijä perheineen saa realistisen käsityksen niistä asioista, joita ulkomaankomennuksella koetaan. Valmennus antaa mahdollisuuden aloittaa valmistautumisen kohtaamaan uusia kokemuksia ja mahdollisia haasteitakin. Valmennuksessa pystytään jakamaan myös muiden lähtijöiden aiempia kokemuksia ja keskustelemaan niistä.

Reeta on henkilökohtaisesti innostunut asiastaan, mikä tarttuu valmennettaviin, auttaa perehtymään asioihin ja katsomaan asioita uusistakin näkökulmista. Voimme aina luottaa saamaamme asiantuntevaan palveluun."
(Suomalainen, ympäri maailmaa toimiva pörssiyhtiö)


"Yrityksemme ulkomaankomennustoiminta on vilkasta ja Suomesta lähtee ulkomaille vuosittain 25-30 työntekijää. Suurimmat kohdemaat ovat Yhdysvallat, Singapore ja Kiina. Suomeen saapuu maltillisemmin, noin 2-3 työntekijää vuodessa.

Sinkkonen Consulting Oy:n valmennuksien palautteet ovat olleet hyvin positiivisia. Valmennukset auttavat lähtijää valmistautumaan kohdemaan kulttuuriin ja pohtimaan tulevia asioita yhdessä mahdollisen mukaan lähtevän perheen kanssa. Tärkeintä on se, että lähtijöille annetaan mahdollisimman hyvä eväät komennukseen ja uuteen kulttuuriin sopeutumiseen.

Yhteistyömme on toimivaa, joustavaa ja Reeta ottaa aina huomioon mahdolliset erityistarpeemme. Reeta on ammattitaitoinen ja innostava valmentaja, joka palvelee henkilökohtaisesti. Voimme luottaa, että asiat hoituvat kuten sovitaan."
(Suomalainen, ympäri maailmaa toimiva pörssiyhtiö)

Ulkomaankomennukselle lähteneiden palautetta valmennuksesta:

Johanna ja Tuomas ovat asuneet 4 kuukautta Kiinassa, Shanghaissa, jonne he muuttivat Saudi-Arabiasta. Haasteellista oli alussa selvittää käytännön asioita, kuten mistä ostetaan turvallista vettä ja ruokaa sekä vauvan tarvikkeita, mikä on paras ilmanpuhdistin ja mikä on paras ”ulkoilukasvomaski”. Kommunikointi paikallisväestön kanssa on hankalaa ilman yhteistä kieltä ja myös kaikki osoitteet on kirjoitettu kiinaksi. Johanna kommentoikin, että kiinan kielen opiskelu olisi pitänyt aloittaa jo aiemmin.

Kiinassa Johanna ja Tuomas arvostavat palvelukulttuuria ja sitä, että ihmiset auttavat toisiaan herkemmin. Lisäksi kaiken tarvittavan voi tilata toimitettavaksi kotiovelle. Suomalainen yhteisö Shanghaissa on aktiivinen ja erilaista toimintaa on paljon.

Suomesta Johanna ja Tuomas kaipaavat perheen ja ystävien lisäksi raikasta ilmaa sekä käytännön elämän helppoutta, että tietää mistä kaupoista saa mitäkin ja, että se on turvallista.
Johanna ja Tuomas mukaan valmennus auttoi ymmärtämään kulttuurieroja, esimerkiksi kiinalaisten ”kyllä” voikin olla ”ei”. Lisäksi valmennuksessa käydyt asiat helpottavat sopeutumista siihen, että kaikki ei aina suju toivotulla tavalla ja haasteillekin pystyy hymyilemään.

Lue lisää Johannan kokemuksista sivun laidassa olevasta linkistä.


"Asiantunteva, kaikki Aasiassa työskentelyn omat aiemmat kokemukset tulivat selvästi esille. Hyvä valmennus, kannattaa osallistua."
(Intian aluejohtajaksi lähtenyt expatriaatti, joka on aiemmin työskennellyt Malesiassa ja Yhdysvalloissa)

"Voisi melkein olla pakollisena. Suosittelen ehdottomasti. Kouluttaja tiesi, mistä puhui. Sopivasti käytännönläheistä sekä myös "teoriapuolta".
(Chileen maajohtajaksi lähteneyt ekspatriaatti)

"I liked the discussion of difference between the culture of the U.S. and Finland and how this can impact relationships both professionally and personally. I also liked the discussion of the expatriate process and how this impacts the adjustments to the new country that you are in. I also liked the discussion of the Finnish communication style."
(Suomeen tullut amerikkalainen ekspatriaatti)

"Pekka muutti Puolaan syyskuussa 2015 ja vaimo Leena joulun jälkeen 2016. Pekalla oli syksyllä paljon työmatkoja ja pehmeä lasku uuteen kotimaahan, mikä myös hidasti sopeutumista ja ympäristöön tutustumista. Pekka kommentoi tilannettaan: ”En tottunut uuteen kotiin ja se oli vain paikka, jossa nukuin. Kannattaisikin asettua uuteen kotimaahan heti ja tutustua asioihin ennakkoon paremmin. Otin tietoisen, hallitun riskin.” Leenan muuton jälkeen he tutustuivat uuteen kotikaupunkiinsa ja kävivät lähes kyllästymiseen asti ulkona ravintoloissa syömässä. Kotiruoka on taas arvossaan, mutta ihmetyksen hetkiä tulee paikallisessa kaupassa ruokaostoksia tehdessä, kun lihatiskin työntekijät eivät puhu englantia ja oma kielitaito ei vielä riitä. Pekka ja Leena toteavatkin, että kielen opiskelu olisi pitänyt aloittaa aikaisemmin. Väsyneenä illalla kotona ei aina naurata, kun asioiden hoito on hankalaa.

Paikallisessa kulttuurissa Pekan on yllättänyt työpaikalla kättely. Töihin tullessa ja sieltä lähdettäessä kaikki kättelevät, joka päivä. Työpaikalla on vahva yhteisöllisyys ja yhteistä toimintaa työajan ulkopuolellakin. Pariskunta kutsutaan erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. Leena on opiskelun kautta saanut ulkomaisia ystäviä ja löytänyt suomalaisia ystäviä facebookin avulla.

Pekka ja Leena osallistuivat Sinkkosen lähtövalmennukseen joulukuussa. He toteavat, että valmennuksessa tuli paljon ahaa-elämyksiä, mikä auttoi heitä keskenään keskustelemaan muuttoon liittyvistä asioista. Valmennuksessa käytiin läpi konkreettisia käytännön asioita, mikä helpottaa harmittavienkin asioiden kohtaamista. Molemmat suosittelevat osallistumaan lähtövalmennukseen, koska se auttaa ymmärtämään käytännön haasteita ja erilaisia toimintatapoja niitä kohdattaessa sekä käyttämään lähtövalmennuksessa saatuja työkaluja haasteiden selvittämiseen jouhevammin."
(Puolaan muuttanut perhe)